Als onderwijskundigen hebben wij bij KCH een passie voor het waarderen van mensen en hun vaardigheden. Door onze ruime ervaring en expertise op het gebied van branchegerichte examinering, digitale portfolios en het ontwikkelen van prestatiestandaarden en beroepsprofielen zijn wij een onderwijskundig antwoord op uw vraag.
Vanuit onze oorsprong, zijn wij verbonden met ESS, de examenleverancier voor mbo-opleidingen op het gebied van handel, mode en logistiek. Waar dit meerwaarde heeft, werken wij nauw samen. ESS biedt alle examens voor de mbo-dossiers van Entree tot niveau 4 aan. Hierdoor is onze ervaring met het ontwikkelen en meten van deze prestatiestandaarden groot.
Wij verzorgen landelijk voor zon 90 praktijkscholen en scholen voor voortgezet speciaal onderwijs het praktijkdiploma voor de detailhandel en logistiek. Wij werken hierbij met een digitaal portfoliosysteem. Sinds 2020 is, als eerste kwalificatie in de sector handel, de KCH-kwalificatie Winkelmedewerker op NLQF-niveau 1 ingeschaald. Het praktijkdiploma is met deze inschaling aantoonbaar gelijkwaardig aan het mbo-niveau 1. De toekenning geeft meerwaarde aan het praktijkdiploma voor de leerling, de school en het bedrijfsleven. Met het diploma voorzien van het NLQF 1 logo is het voor toekomstig werkgevers direct duidelijk welke vaardigheden de leerling beheerst.
In dit promotiefilmpje wordt in één minuut het idee achter en het belang van het Praktijkdiploma verteld.
Flexibiliteit toevoegen in de beroepscompetentieprofielen. Dat was het doel bij het ontwikkelen van het Retail Qualification Framework RQF. De profielen voor de retail en logistiek zijn daarom voorzien van rollen. Het RQF biedt een helder overzicht en is in samenspraak met de branches en bedrijven ontwikkeld door KCH. Bij het formuleren van de niveauaanduidingen is het EQF ( Europian Qualification Framework) gebruikt. Dit maakt dat het herkenbaar en vergelijkbaar is.
KCH voert op verzoek van diverse branches audits uit op basis van branche-eigen kwaliteitscriteria. Ook kunnen wij adviseren naar aanleiding van de resultaten.
KCH organiseert en stimuleert de dialoog over arbeidsmarktvraagstukken tussen de belangenorganisaties van werkgevers en werknemers in de Retail. Onderwerpen zijn onder andere: een leven lang ontwikkelen, branchecertificering en input voor het regulier beroepsonderwijs.
KCH levert ondersteuning aan onder andere INRetail en CBL bij het vormgeven van de interne opleidingen. We hebben voor CBL meegewerkt aan de ontwikkeling van de CBL e-learning voor praktijkopleiders in de supermarkt. Ook ondersteunen we bij de ontwikkeling van branche specifieke keuzedelen zoals ‘Borrelshop’ en ‘Assortimentskennis’ voor de supermarkt.